Dyrafjeld eks Anna Kristina

Sommertokt 2006

Med støtte fra Scheiblers legat gjennomførte vi i juli 2006 to tolv-dagers tokt med ungdom fra 15 til 17 år.

Dyrafjeld på sommertokt, seilas i flau bris mot Grenaa

Mandag 3. juli var det tid for avreise. Vi la Lysaker og Sollerudstranda bak oss og satte kursen ut av Oslofjorden. Første stopp var Strømstad hvor vi traff skonnerten Svanen som også var på tokt. Svanen og Dyrafjeld slo følge med hverandre i flere dager og det tok ikke lang tid før ungdommene på de to skutene ble kjent. Skagen, Fredrikshavn og Grenaa på Jylland var felles havner for begge, før Svanen seilte mot Svendborg hvor hun ble bygget i 1916. Vi tok det heller med ro og ventet til vinden dreide mer nordlig slik at vi kunne seile videre retning Sjælland og Øresundet uten motvind. Vi fikk noen flotte seiledager.

Julie til rors, skipperen i bakgrunnen

Elevene lærte fort og ble etterhvert ganske selvdrevne under de mange seilmanøverne. På veien mot København stoppet vi i Hundested og Helsingør. Helsingør var flott og vi fikk tid til å besøke Kronborg slott, hvor Shakespeare lot handlingen i Hamlet utspille seg.

Kronborg slott sett fra Øresundet

"København og nye elever ombord"

Kvelden 12. juli kom vi til København slik at alle skulle få en hel dag til å bli kjent med Kongens by. Det ble Tivoli, shopping og gjensyn med elevene fra Svanen som også skulle hjem med buss. De tolv dagene tok fort slutt. Noen elever reiste hjem, de andre skulle være med på hele turen tilbake til Lysaker også.

Mandag 17. juli kom de nye elevene og Dyrafjeld var klar for hjemturen. Helsingør, Grenaa, Skagen ble de første stoppene. Deretter ble det svenskekysten. Vi fikk noen skikkelige seilaser med god vind, så elevene fikk prøvd ut alt de hadde lært ombord. Mange brukte også tiden til å lære seg knuter og lærarbeide. Flere laget seg belter etter å ha handlet inn lær i København.

Skärham på Tjörn nord for Gøteborg, Kongshamn, Strömstad fikk besøk før vi kom til Son, som ble siste stopp før Lysaker. For elevene ble det en sommmer full av opplevelser og erfaringer. På alle måter et flott tokt. Vi gleder oss allerede til neste sommer!

Alex, kokken vår!