Dyrafjeld eks Anna Kristina

Sommertokt 2007

Skoleskipet seilte fra Oslo allerede søndag 10. juni med årets elever som mannskap. Det ble en tøff tur med mye motvind og lange dager. Dyrafjeld stoppet underveis i Mandal, Flekkefjord og Haugesund før hun ankom Stord torsdag 14. juni. Under første delen av turen var en journalist fra Dagbladet med ombord. Du kan lese artikkelen som stod på trykk i Magasinet lørdag 14. juli ved å klikke på link som ligger på forsida vår.

Dyrafjeld lå på Stord søndag 1. juli da nytt mannskap mønstret på for å seile skuta på tre forskjellige tokt sommeren 2007. Foreningen Ekte Naturkrefter hadde leid Dyrafjeld og vært med på å legge opp ruten. 15 ungdom mønstret på i Bergen to dager senere for å være med på tokt til Shetland. Det ble en flott tur over Nordsjøen. Vi ankom Lerwick på ettermiddagen torsdag 5. juli. Lørdag er det tid for å seile tilbake til gamlelandet igjen. Søndag kommer vi til Leirvik på Stord, men allerede mandag er det på tide å seile til Bergen for å sette av medseilerne og ta imot nye. Vi rekker en kort tur innom Lysøen, hvor Ole Bulls villa ligger, før vi mandag kveld legger til kai rett ved Bryggen i Bergen.

Nye medseilere kommer ombord tirsdag kveld og denne gang skal vi seile på vestlandet. Det blir en uke med mye regn og lite seiling men alle er ved godt mot allikevel. Det ble mange spennende stopp i løpet av uka, med Rosendal som ett av høydepunktene. Lysøen ble også besøkt og Norheimsund, hvor Hardanger Fartøyvernsenter ligger. Her lå Dyrafjeld da hun ble restaurert på slutten av sytti-tallet av Hans van de Vooren, men det var før Fartøyvernsenterets tid.

Siste tokt starter tirsdag 17. juli og Shetland er målet denne gangen også, men været vil det annerledes. Isteden blir det å seile sørover med Stavanger som siste stopp for medseilerne. På vei dit får vi med oss noen flotte seilaser i god vind. Igjen blir det stopp på Lysøen, så Leirvik på Stord, før vi setter kurs mot Espevær fredag 20. juli. Vi rekker også stopp i Haugesund og Bukkøya før vi ankommer Stavanger natt til tirsdag 24. juli.

Allerede dagen etter er det på tide å tenke på å sette kursen sørover igjen. Dyrafjeld skal tilbake til Oslo og skolestart i august. Det blir stopp i Egersund før Flekkefjord hvor jakta blir liggende værfast i 6 dager. Først onsdag 2. august kan vi seile videre. Lillesand blir neste stopp, deretter Stavern. Fredag ankommer Dyrafjeld Son og lørdag 5. august legger hun til kai utenfor Sollerudstranda skole i Lysakerelva. Nesten 50 ungdom har fått oppleve en annerledes sommerferie og truffet nye venner ombord i løpet av en hektisk og flott sommer, takk for i år!

Her finner du masse bilder fra sommertoktet!

Vi takker foreningen Ekte Naturkrefter for lån av bilder.